Yrittäjän tervehdys

Hei, Olen Elmer Vuokko, syntynyt 20.11.1961 Tyrväällä. Valmistuin sähköasentajaksi Vammalan ammattikoulusta keväällä 1979. Vuosien varrella olen lisäkouluttautunut alan oppilaitoksissa ja kursseilla. Olen suorittanut sähköalan ammattitutkinnon, turvallisuustutkinnon, sähköalan säännökset, sähköpätevyys 2:n, telepätevyyskoulutus 2:n. Osallistun myös vuosittain sähkötöidenjohtajille suunnatuille koulutuspäiville ja kursseille.

Aloitin sähköasentajanurani heti armeijan jälkeen 2.2.1982 silloisen Keskusosuusliike Hankkijan palveluksessa (Huittinen, Turku, Tampere). Työpaikkojani ovat olleet myös Messukylän Sähköliike ja LT-Sähkö. Myöhemmässä vaiheessa olin myös osakkaana viimemainitussa, kuten myös näiden jälkeen Insinööritoimisto Onmatic Oy:ssä.

1.12.1995 aloitin sähköurakointitoiminnan ”omaan lukuuni” ja maaliskuussa 1996 yritykseni oli jo virallisesti kaupparekisterissä nimellä T:mi Elmer Vuokko. Joitakin vuosia myöhemmin lanseerattiin uusi nimi, EEVEE -ASENNUS, jota olen siitä lähtien saanut ilokseni, useaankin otteeseen, tavata niin asiakkaille kuin tavarantoimittajillekin!  Yrityksessä käännettiin kokonaan uusi lehti v. 2010 jolloin muutos osakeyhtiöksi tehtiin ja otettiin käyttöön lyhyt ja ytimekäs nimi: EEVEE Oy.

Olen ollut yli puolet elämästäni sähkön kanssa tekemisissä, ja nähnyt alan koko kirjon telakasta teatteritaloon.

Jo kymmenen viime vuoden ajan olen sähkötöiden ohessa tehnyt mielekästä pioneerityötä paineviemärijärjestelmien parissa; jätevesipumppaamoitten asennus- ja käyttöönotto alkaa olla jo aika tuttua puuhaa. Sitä kautta myös huoltotoiminnan kehitystyö: huoltoauton rakennus ja kaikenkarvaisten työkalujen ja menetelmien keksiminen ja kokeileminen on ollut hyvin palkitsevaa ja tuonut perinteiseen sähkötyöhön vaihtelua. Asioihin perehtyminen on tuonut myöskin uudenlaista ammattitaitoa ja kysyntää alan koulutustehtäviinkin on riittänyt.

Musiikki on koko ikäni ollut minulle tärkeä harrastus, ja takavuosina tein keikkaa puoliammatiksi asti. Mene ja tiedä, johtuneeko siitä, että haluan riimitellä esimerkiksi joulutervehdyksiä.

Jätevesiaiheisista riimeistä on syntynyt jo kolme mukaansatempaavaa laulua levylle asti: ensimmäisenä syntyi ”Jätevesihumppa”, sen jälkeen ”Pieni Putki” ja viimeisimpänä ”Kakalle Kyytiä” jonka voit kuunnella tästä linkistä